Museumschip Hudson

Home     De Hudson    Tentoonstelling    Uit het archief    Media   Algemene informatie  Sponsorpagina  Facebook

Media

 

 

 

Timelapse van Museumschip de "HUDSON" onderweg naar Dordt in stoom 2010

Het museumschip de "HUDSON" wordt van Maassluis naar Dordrecht gesleept op 28 mei 2010 om mee te doen aan "Dordt in stoom" 2010

 

Helden tegen wil en dank

 

Tijdens de tweede wereldoorlog heeft de Hudson in dienst van de geallieerden (Royal Navy, London rescue tug section) samen met haar bemanning tal van opmerkelijke prestaties geleverd. Zij werd onder meer ingezet tijdens de invasie op D-Day en de Hudson heeft caissons gesleept, bestemd voor kunstmatige havens voor landingen naar NormandiŽ. Ook werden talloze berging- en reddingsoperaties uitgevoerd

De redding van het ss Lilian

 

In januari 1947 strandde het deense ss Lilian op de Haaksgronden.
Met de Dorus werden in een aantal diensten de bemanningsleden van boord gehaald.
Het schip verdaagde verder de gronden in en de situatie leek hopeloos. Na een aantal weken en het lossen van de lading slaagden de sslb'n Hudson en Maas er echter in het schip te bergen.

In bouw motor

 

De Industrie 4VD6A past historisch gezien, goed in haar machinekamer. Een 5-cillinder Burmeister & Wain is helaas niet meer te vinden. De thans geplaatste 4- cilinder is dan ook een goede vervanging.

       De Hudson zelfvarend
      Dordt in Stoom 2010

 

     Dordt in Stoom 2016

80 jaar HUDSON

    

 

Disclaimer

De informatie op www.museumschiphudson.com is met grote zorg samengesteld. De ervaring heeft echter geleerd dat het ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan voorkomen dat de informatie op deze website verouderd is of onjuistheden bevat. De "Stichting Help de Hudson" aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade ontstaan door het gebruik van de informatie op deze website.       

Contact: i

W. van der Linde

iinfo@museumchiphudson.com